Aquests adolescents ucraïnesos buscaven refugi de la guerra a Israel.

 Aquests adolescents ucraïnesos buscaven refugi de la guerra a Israel. Després es van veure atrapats en els horrors de l'atac de Hamàs.

Se suposava que havia de ser un refugi segur, una nova vida per a aquells que buscaven refugi de les turbulències de la guerra.


Però quan desenes de milers d'ucraïnesos van fugir a Israel arran de la invasió russa, no tenien ni idea del que els depararia el futur.

Amb homes d'entre 18 i 60 anys prohibits sortir d'Ucraïna, els refugiats eren majoritàriament dones, nens i gent gran. Entre ells, quatre valents adolescents que van arribar sols a Israel per començar una nova vida arran de l'assalt de Moscou a la seva terra natal el 24 de febrer del 2022.

Poc més d'un any i mig després, aquests joves es van veure immersos en un altre conflicte, mentre estudiaven en un internat a només 8 milles de Gaza.

"El dia abans va ser molt pacífic "I assumed I wasn't exactly ready with schoolwork and considering how to delay cutoff times.""Karpin viu i estudia a Kfar Silver, un poble juvenil prop d'Ashkelon, prop d'on militants de Hamàs es van infiltrar a la frontera aquell dissabte al matí. És un dels prop de 40 refugiats ucraïnesos que s'hi han inscrit des que Rússia va envair el seu país.

Dirigit per l'organització benèfica mundial d'educació World ORT, el "poble" és efectivament un complex extens per a 1.090 nens d'entorns difícils, inclosos 250 interns.

Originari de la ciutat sud-occidental d'Odesa, Karpin havia estat visitant familiars a Israel quan Rússia va envair Ucraïna. El seu pare no li va quedar més remei que quedar-se.

"Em vaig posar a plorar quan vaig començar a entendre que no tornaré", va dir a la  a Kfar Silver. "Em vaig sentir traïda. No em va semblar una decisió encertada deixar-me aquí".

A gairebé 2.000 quilòmetres dels seus pares, Karpin, que llavors tenia 16 anys, es va inscriure a Kfar Silver, on aviat va començar a aprendre l'idioma, fer amics i establir-s'hi. Això va ser fins que la vida es va tornar a capgirar el 7 d'octubre.


Aquell matí vam córrer tots des dels dormitoris fins al refugi de l'escola", ha explicat. "Estava espantada, però no aterrida. Intentava parlar-ho tot racionalment i realment em va ajudar.

Karpin va ser un dels 63 alumnes que hi havia aquell dia, igual que Michael Reider, de 18 anys.

Originari de Kíiv, Reider va arribar a Israel el març del 2022 després d'un dur viatge des de la seva terra natal fins a Polònia, on va passar una setmana pel seu compte abans de volar.

En aquell "Xabbat negre" del 7 d'octubre, va dir: "Em vaig despertar i hi havia moltes sirenes i coets volant.

"Ja havia viscut una invasió i ara aquesta era una segona. No sé com explicar-ho, no tenia por. Em vaig sentir una mica enfadat i com si tingués energia per lluitar".

Els alumnes i el personal van romandre al refugi durant hores mentre el terror sense precedents s'escampava al seu voltant.


Post a Comment

Previous Post Next Post